Resultaten van bloedonderzoek en resultaten van radiologisch onderzoek.

Voor het opvragen van je resultaten van bloedonderzoek en radiologisch onderzoek dewelke door mij werden aangevraagd vraag ik je expliciet om mij hiervoor niet op te bellen, ik bel jou op.

Dit is een veel logischer manier van werken. Immers, als patiënt kan je niet weten wanneer de resultaten binnen komen. Dit hangt onder andere af van de aard van het onderzoek. Sommige komen snel binnen, op andere is het vele dagen of zelfs weken wachten. Soms heb ik een bijkomende test nodig op hetzelfde bloedstaal, soms komt het resultaat binnen in verschillende stukken, een andere keer gaat alles super snel.

Doordat ik jou telefoneer kan ik een moment uitkiezen waarop ik met niemand anders bezig ben. Zo zal er niemand meeluisteren wanneer ik jou de resultaten meedeel.

Voor het gemak is het wel nodig dat je je telefoon of GSM opneemt (opgelet, ikzelf telefoneer altijd met privé nummer). Omwille van het beroepsgeheim mag ik enkel een bericht inspreken op je voicemail indien je minstens je voornaam hierop hebt ingesproken. Zorg er dus voor dat ik je kan identificeren op je voicemail. In het geval dat ik niets mag inspreken blijf jij tevergeefs wachten en ik zal zal je moeten blijven opbellen tot je opneemt. Na een aantal pogingen stop ik hier uiteraard mee.

Bij uitgebreide besprekingen zal ik je vragen om op raadpleging te komen. Patiënten die een HIV test hebben laten uitvoeren zullen sowieso een week na de bloedname op raadpleging moeten komen om het resultaat te komen bespreken, ongeacht of het positief of negatief is.