Er is geen plaats meer dezelfde dag en ik heb een ziek kind.
Dan belt u ons of komt u om 16u op de kind raadpleging bij onze verpleegkundige Eva (die onder de supervisie van de dokter werkt).
Moet ik nog remgeld betalen?
U betaalt geen remgeld meer voor raadpleging, telefonische/video raadpleging, mail of huisbezoek. Huisbezoeken worden gedaan binnen ons werkgebied. Woont u verder weg en hebt u regelmatig huisbezoeken nodig, dan is het beter dat u uitschrijft uit ons medisch huis. Wij zijn immers alleen werkzaam binnen ons werkgebied. Wel kan het zijn dat u remgeld moet betalen voor een technische prestatie zoals bv. het afnemen van EKG. Ook vragen we 2,5 euro per volwassen persoon elk jaar. U kan dit cash betalen of met Payconiq. Mensen zonder RIZIV verzekering (zoals vb. buitenlandse familieleden) betalen het normale tarief en regelen het verder met hun reisverzekering. Hetzelfde geldt voor (sport) verzekeringsattesten allerhande. Die vallen buiten de RIZIV verzekering.
Wat als ik verpleegkundige thuiszorg nodig heb?
Hiervoor neemt u telefonisch contact op met onze verpleegkundige Eva. Zij zal die thuiszorg voor u regelen. Indien u dringende verpleegkundige thuiszorg nodig hebt die niet kan wachten tot de volgende kantooruren (weekend, feestdagen), dan neemt u contact op met thuiszorg Continu voor Bierbeek of thuiszorg Meerdaal en vermeldt u zeer duidelijk dat u Medisch Huis verzekerd bent. U belt op maandag of op de eerstvolgende werkdag zo snel mogelijk met onze verpleegkundige Eva. Thuisverpleging die op dinsdag of op de tweede dag na de feestdag nog gegeven wordt door de externe thuiszorgploeg zonder dat Eva telefonisch op de hoogte gebracht werd en hiervoor toestemming gaf, wordt niet terugbetaald door ons centrum. Het RIZIV betaalt u niet terug omdat zij ons reeds betalen om voor uw zorg in te staan.
Ik wil bij jullie naar de psycholoog komen maar ik ben niet ingeschreven in het forfaitair medisch huis.
Dat kan. Indien in de toekomst de agenda van de psycholoog te vol zou geraken dan beslissen we daar anders over. Gewezen patiënten kunnen haar natuurlijk altijd terugzien (inesblagovic@kriekenbos.be). Psychologische zorg valt buiten het forfait.
Wat met kinderen die in twee gezinnen wonen?
Indien jouw kind Medisch tHuis Kriekenbos als huisartspraktijk heeft, dan moet u uw kind inschrijven. Verblijft jouw kind in hoofdzaak bij de ouder die steeds in deze praktijk consulteert, dan kan je jouw kind inschrijven en betalen we de consultaties bij de huisarts van de andere ouder terug aan terugbetalingstarief. In geval van co-ouderschap raden we aan je kind niet in te schrijven. Voor hen maken we een uitzondering en blijven we het klassieke systeem toepassen.
Wat bij geboorte?
Schrijf je kind zo snel als mogelijk in bij een mutualiteit en laat ons weten wanneer dit in orde is. Vraag ook meteen naar een ISI-plus kaart. Je kan, ook wanneer alles nog niet in orde is bij de mutualiteit, gewoon met je baby naar ons op consult komen.
Moet ik langskomen wanneer ik een ziektebriefje nodig heb?
Voor ziektebriefjes moet je fysiek op consult komen, tenzij voor 1 of 2 dagen, dan kan dit ook via telefonisch consult. Tieners die schoolverlet nodig hebben moeten wel steeds fysiek op consult komen, zelfs al is het voor 1 dag. Simpele verkoudheden behandelt u zelf met paracetamol en een neusspray.
Moet ik langskomen voor een kinevoorschrift?
Ja, om van RIZIV terugbetaling te kunnen genieten voor uw kine sessies moet u eerst fysiek langskomen.
Moet ik langskomen voor een voorschrift voor medicamanten?
Indien uw voorschriften voor uw dagelijkse chronische medicatie op zijn, maak dan een afspraak voor een fysiek consult bij onze verpleegkundige Eva. Indien u een voorschrift nodig hebt voor occasionele medicatie zoals tegen hooikoorts, dan kan dit via een telefonisch consult geregeld worden. Bij anticonceptiemedicatie vragen we je gewicht en bloeddruk. Kan je die niet zelf meten, maak dan een afspraak voor een fysiek consult bij onze verpleegkundige Eva. Voor alle andere medicatie komt u op consult bij de dokter. Twijfelt u om langs te komen, boek dan een telefonisch consult en we vertellen u of we u fysiek moeten zien.
Wat met consulten bij de specialist, kinesist, psycholoog, diëtist, logopedist, apotheek, labo, enz.?
Er verandert niets voor alles wat geen huisarts of verpleging is. Dus de klassieke regeling voor specialist, kinesist, psycholoog, diëtist, logopedist, apotheek, labo, enz.
U verblijft occasioneel verder weg van onze praktijk en u hebt dringend nood aan huisartszorg.
Bent u occasioneel te ver weg om naar de praktijk te komen, boek dan een telefonisch/videoconsult of bel ons. We zullen u telefonisch instructies geven. Bent u verhuisd en wenst u van huisartspraktijk te veranderen dan dient u zich uit te schrijven uit ons medisch huis. Laat ons uw verhuis zo snel mogelijk weten.

Wat in het weekend of op een feestdag wanneer de praktijk gesloten is?
U belt de wachtpost op het nummer 1733 en betaalt uw remgeld op de wachtpost. De wachtpost rekent af met ons. Kan u wachten tot na het weekend of feestdag dan betaalt u geen remgeld. “Urgentie-afspraken” in de online agenda worden voorzien op de ochtend na het weekend of feestdag. U moet dus wachten tot die ochtend vooraleer deze afspraken open komen te staan om in te boeken.
Wat als de dokter in vakantie is?
Als er geen vervangend huisarts in de praktijk is, dan kan u een externe huisarts van uw keuze raadplegen. U betaalt het volledig tarief, zet duidelijk uw bankrekeningnummer op de achterkant van het getuigschrift en steek het in onze brievenbus. Wij betalen u dit consult terug.
Ik ben momenteel niet RIZIV verzekerd.
Dan kan je geen gebruik maken van het forfaitair betalingssysteem en betaal je het consult volledig zelf. Van zodra je in orde bent met de mutualiteit, laat ons dit meteen weten.
Wat indien je van huisarts wil veranderen?
Dan kan je uitschrijven door ons een email te sturen met de reden van uitschrijving aan administratie@kriekenbos.be en we bezorgen je een uitschrijvingsformulier. Nadat je dit uitschrijvingsformulier hebt ingevuld, bezorg je ons dit ingevuld formulier terug per reguliere post (geen email). Je moet een reden van uitschrijving op dit formulier aankruisen (we zijn verplicht de reden te registreren).