Werking van de praktijk vanaf 4 mei 2020

Mag ik in de praktijk binnen? Mag ik een fysiek consult boeken?

Raadpleeg hiervoor de blog “Consultaties vanaf 4 mei 2020”.

Ik zou graag een raadpleging hebben in een ander dagdeel dan aangeboden.

Momenteel zijn er 4 groepen van patiënten: (1) mensen die telefoneren, (2) de fysieke raadplegingen, (3) de Covid verdachte raadplegingen en Covid-testen en (4) de huisbezoeken. Deze 4 groepen hebben elk hun eigen dagdeel nodig en kunnen niet gemengd worden. Vandaar dat ik jullie begrip hierin nodig heb. Boek in ieder geval toch een TELE-consult vandaag of desnoods morgen in de online agenda. Je kan dan neerschrijven wat je probleem is en wanneer ik je telefonisch kan bereiken. Ik bel je zelf (met een onbekend nummer) en doe dit van zodra ik tijd vind hiervoor, dus niet noodzakelijk op de dag en uur van je boeking.

Werking van de praktijk

Het dragen van een mondkapje is verplicht voor alle patiënten. Indien je alcohol gel heb dan mag je die gebruiken nog vóór je in het praktijkgebouw binnen komt.

Kom op het geboekte uur. Je moet aanbellen aan het belletje “praktijk” en je naam zeggen. Er mag immers maar maximum één patiënt tegelijk of één kind begeleid door één ouder in de wachtzaal wachten. Speelgoed en boekjes zijn om hygiënische redenen verwijderd. In sommige gevallen kan ik je vragen om even te wachten buiten alvorens binnen te komen.

Ikzelf draag steeds een mondmasker, veiligheidsbril en de klassieke witte doktersjas en dit bij de consultaties van alle patiënten. Kindjes bereid je hier best even op voor.

Enkel niet-CoVid-19 verdachte patiënten nemen plaats in de wachtzaal. De consultatie gebeurt zoals altijd in consultatie ruimte 3.

Er is géén kruising van CoVid-19 verdachte patiënten en niet CoVid-19 verdachte patiënten doordat de tijdsblokken van consultatie voor beide groepen uit elkaar gehouden worden.

CoVid-19 verdachte patiënten mogen niet plaatsnemen in de wachtzaal, zij worden meteen meegenomen naar een consultatieruimte 1. Facturatie gebeurt achteraf. Voorschriften en attesten worden elektronisch doorgestuurd.

Na de consultatie van elke patiënt wordt de consultatieruimte ontsmet voor de volgende. Dit vraagt allemaal extra tijd. Je zal merken dat ik de consultatie zelf kort hou.

Zelf bellen naar de praktijk

Je zal vaak mijn antwoordapparaat te horen krijgen. Ik kan immers niet altijd meteen mijn telefoon opnemen. Kruisinfectie moet altijd vermeden worden en een telefoontoestel is zeer snel per ongeluk een bron van kruisinfectie.

Moet je werken en twijfel je of je een TELE consult wel kan, boek er dan toch één en vermeld als opmerking dat je aan het werk bent. Ik hou daar dan rekening mee.

Belangrijkste boodschap

Houd afstand, 2 meter, altijd. Was je handen met water en zeep en regelmatig. Fiets in plaats van de bus te nemen. Hou het veilig. Alleen als we dit allemaal gedisciplineerd doen vermijden we een volgende “lockdown”.

Huisartspraktijk Kriekenbos | Leeuwerikenstraat 104, 3001 Heverlee | 016/400 456

Close Menu