Covid-19 sneltest en PCR labotesten

Er zijn sneltesten beschikbaar in de praktijk. Ze zijn beschikbaar voor iedereen.

Praktisch:

U boekt eerst een telefonisch consult: rode knop onderaan de website > afspraak 1 persoon > afspraak met telefoonicoontje. Houd uw telefoon vanaf dan altijd bij de hand, u wordt in de loop van de dag gebeld. Sneltesten worden net zoals de PCR labo testen afgenomen net na de middag in een afspraken slot dat u telefonisch zal gegeven worden.

Voor zowel PCR labo test als sneltest: U komt naar de praktijk tegen het afgesproken uur, handtassen en ander te dragen zaken laat u thuis. U brengt mee:

  • Indien u de Corona Allert app gebruikt, uw 17 cijferige code + datum van besmettelijkheid, geschreven op een papiertje of post-it met ook uw naam erop.
  • Indien u dit heeft, uw contact tracing code, geschreven op een papiertje met uw naam erop.

U wacht buiten vóór de venstertjes van de voordeur met voldoende afstand tot de andere voetgangers. U ontsmet uw handen met uw eigen flacon handgel voor u de voordeur vastneemt om binnen te komen. Wachten in de wachtzaal is verboden. De test wordt afgenomen in een apart lokaal. Bij het naar buiten gaan gebruikt u de contactloze alcohol dispenser en opent u de buitendeur met uw elleboog om ze verder open te duwen.

Resultaten en ander papierwerk via e-mail of telefoon achteraf. Het resultaat van de sneltest is er na 20 minuten. Hiervoor kan u ook aan de parlofoon van de voordeur blijven wachten op voldoende afstand van de andere voetgangers. Attesten kunnen nadien per e-mail verzonden worden.

Huisartspraktijk Kriekenbos | Leeuwerikenstraat 104, 3001 Heverlee | 016/400 456 | Geconventioneerd

Close Menu