Consultaties vanaf 4 mei 2020

De rode knop afspraak boeken onderaan in je scherm

Je komt in het online booking systeem terecht waar je de keuze maakt voor ofwel een TELE consult (ik bel u op) of een FYSIEK consult (een consult in de praktijk)

Wie mag zelf online een FYSIEK consult boeken?

Dit mag enkel als je GEEN ENKEL van de volgende symptomen vertoont: koorts, hoesten, niezen, verkouden, keelpijn, of diarree. Er volgt een consultatie in de gekende consultatie ruimte 3. Zie blog “Werking van de praktijk vanaf 4 mei 2020”.

Het TELE consult

Dit consult mag iedereen altijd boeken, voor eender welke medische vraag.  Het is gratis voor iedereen die correct verzekerd is bij een Belgische mutualiteit. 

Eerst registreer je of log je in en dan schrijf je mij een berichtje. Waar je last van hebt of misschien dat je dan op je werk zit en daar de telefoon niet mag opnemen. Let op, het is met een privé nummer dat ik je bel.

Ook wanneer je slechts milde symptomen hebt is het belangrijk om toch een TELE consult te boeken. Immers, de huisartspraktijken staan in voor de correcte rapportering van de cijfers naar Sciensano.

De nodige voorschriften en attesten voor werkgever of ziekenkas stuur ik jou elektronisch door.

Is het toch nodig dat ik je onderzoek dan spreken we dat telefonisch af. Bijvoorbeeld als ik een CoVid test mag afnemen. Video consultatie is ook een mogelijkheid maar het veilige GDPR conforme platform dat we mogen gebruiken kan de vraag vaak niet aan.

Zelf bellen naar de praktijk?

Zie blog “Werking van de praktijk vanaf 4 mei 2020”.

Huisartspraktijk Kriekenbos | Leeuwerikenstraat 104, 3001 Heverlee | 016/400 456

Close Menu